1. SOS DE LÃMÂIE (À LA GREC) 500 g
lãmâie 150 g sare de lãmâie 1 g
ulei 125 ml apã mineralã/sifon 325 ml
mãrar verde 1 legãturã pãtrunjel verde 1 legãturã
sare ºi piper dupã gust
Lãmâia se spalã ºi se extrage sucul. Mãrarul ºi pãtrunjelul se spalã ºi se taie
mãrunt. Uleiul se bate cu telul întrun vas pânã începe sã se tulbure. Se adaugã
suc de lãmâie, apã mineralã sau sifon, sare de lãmâie, sare, piper, continuând
baterea. Se adaugã pãtrunjelul ºi mãrarul.
Se serveºte la peºte, creier, ciuperci ºi alte preparate pregãtite à la grec.
2. SOS ALB (CHAUDFROID) 500 g
supã de pasãre* 400 ml sau 400 ml apã ºi un cub MAGGI de gãinã
unt 40 g fãinã 50 g
friºcã lichidã 50 g gelatinã 15 g sare dupã gust
Fãina se cerne. Gelatina se înmoaie în apã rece (150 ml), se adaugã 100 ml
supã ºi se topeºte pe foc foarte mic. Untul se topeºte, se amestecã cu fãina dizolvatã
în 100 ml supã. Se adaugã restul de supã, friºca, sarea ºi se fierb cca 10 minute la
foc moderat, amestecând continuu. Se adaugã gelatina ºi se amestecã pânã la
omogenizare. Sosul se strecoarã printro sitã deasã.
Se serveºte la preparate reci din pasãre, subproduse din carne de vitã ºi
peºte.
3. MAIONEZÃ 500 g
cartofi 75 g ouã 4 bucãþi
muºtar 75 g zeamã de lãmâie 20 ml
ulei 400 ml sare ºi piper dupã gust
Ouãle se spalã sub jet de apã rece. Un ou se fierbe pânã ajunge la consistenþã
tare, se rãceºte ºi se curãþã de coajã; se separã gãlbenuºul de albuº. Pentru celelalte
ouã se separã deasemenea gãlbenuºul de albuº. Gãlbenuºul fiert ºi cele crude le
vom amesteca cu sare, muºtar, cartofi, amestecând continuu pânã ce compoziþia
se omogenizeazã. Compoziþia obþinutã se mixeazã, timp în care se toarnã ulei
puþin câte puþin. Când este gata, se adaugã zeamã de lãmâie ºi se mai amestecã
puþin cu mixerul, pânã la omogenizare.
Se foloseºte la prepararea salatelor din legume, preparate din ouã, etc.
4. MAIONEZA MAGGI
Un preparat al cãrui gust se apropie cel mai mult de cel al maionezei de
casã. Este preparatã din ulei de cea mai bunã calitate ºi ingrediente naturale.
Este uºoarã ºi are un gust plãcut, acriºor.
5. SOS RAVIGOT 500 g
maionezã 350 g castraveþi muraþi 150 g
pãtrunjel verde 1 legãturã ceapã 50 g
Castraveþii muraþi se spalã, se curãþã de coajã ºi seminþe, se taie mãrunt ºi se
storc de zeamã. Pãtrunjelul verde ºi ceapa se curãþã, se spalã ºi se taie mãrunt.
Tarhonul se curãþã, se spalã, se opãreºte ºi se taie mãrunt. Maioneza se pune
întrun vas, se adaugã castraveþi, pãtrunjel, ceapã ºi tarhon. Se amestecã uºor,
adãugând treptat apã mineralã sau sifon.
Se serveºte la preparate din ouã, peºte, etc.
6. SOS REMOULADE - 500 g
maionezã 350 g castraveþi muraþi 150 g
ouã 2 bucãþi muºtar 50 g
tarhon verde 1 legãturã pãtrunjel 1 legãturã
sare ºi piper dupã gust
Castraveþii se spalã, se curãþã de coajã ºi seminþe ºi se taie mãrunt. Ouãle se
spalã ºi se fierb pânã ajung la consistenþã tare, se curãþã de coajã ºi se toacã
mãrunt. Pãtrunjelul se spalã, se curãþã ºi se taie mãrunt. Tarhonul se spalã, se
curãþã, se opãreºte ºi se taie mãrunt. Maioneza se amestecã treptat cu: castraveþi,
tarhon, pãtrunjel verde, oþet, piper, muºtar ºi sare.
Se serveºte la preparate din ouã, peºte, subproduse de vitã, etc.
7. SOS TARTAR - 500 g
maionezã 325 g ouã 2 bucãþi
ceapã verde 150 g muºtar 75 g
pãtrunjel verde 1 legãturã sare ºi piper dupã gust
Ouãle se spalã, se fierb tari, se curãþã ºi se toacã mãrunt. Ceapa verde ºi
pãtrunjelul se curãþã, se spalã ºi se taie mãrunt. Maioneza se amestecã treptat cu
ceapa verde, pãtrunjelul, ouãle tãiate mãrunt, muºtarul, sarea ºi piperul. Se
pãstreazã la rece.
Se serveºte la preparate din peºte, ouã, subproduse din carne de vitã
Reţete - 10 - SOSURI RECI 2016 Reţete noi
05:21
RETETE -SOSURI RECI 2016
,
Retete 2016
,
retete ciorba
,
Retete Ciupreci
,
retete culinare
,
retete faimoase
,
Retete Gustoase
,
retete legume
,
Reţete
Edit
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu