Reţete - 10 - SOSURI RECI 2016 Reţete noi

1. SOS DE LÃMÂIE (À LA GREC) ­ 500 g lãmâie ­ 150 g sare de lãmâie ­ 1 g ulei ­ 125 ml apã mineralã/sifon ­ 325 ml mãrar verde ­ 1 legãturã pãtrunjel verde ­ 1 legãturã sare ºi piper dupã gust Lãmâia se spalã ºi se extrage sucul. Mãrarul ºi pãtrunjelul se spalã ºi se taie mãrunt. Uleiul se bate cu telul într­un vas pânã începe sã se tulbure. Se adaugã suc de lãmâie, apã mineralã sau sifon, sare de lãmâie, sare, piper, continuând baterea. Se adaugã pãtrunjelul ºi mãrarul. Se serveºte la peºte, creier, ciuperci ºi alte preparate pregãtite à la grec.

 2. SOS ALB (CHAUD­FROID) ­ 500 g supã de pasãre* ­ 400 ml sau 400 ml apã ºi un cub MAGGI de gãinã unt ­ 40 g fãinã ­ 50 g friºcã lichidã ­ 50 g gelatinã ­ 15 g sare dupã gust

Fãina se cerne. Gelatina se înmoaie în apã rece (150 ml), se adaugã 100 ml supã ºi se topeºte pe foc foarte mic. Untul se topeºte, se amestecã cu fãina dizolvatã în 100 ml supã. Se adaugã restul de supã, friºca, sarea ºi se fierb cca 10 minute la foc moderat, amestecând continuu. Se adaugã gelatina ºi se amestecã pânã la omogenizare. Sosul se strecoarã printr­o sitã deasã. Se serveºte la preparate reci din pasãre, subproduse din carne de vitã ºi peºte. 

3. MAIONEZÃ ­ 500 g cartofi ­ 75 g ouã ­ 4 bucãþi muºtar ­ 75 g zeamã de lãmâie ­ 20 ml ulei ­ 400 ml sare ºi piper dupã gust Ouãle se spalã sub jet de apã rece. Un ou se fierbe pânã ajunge la consistenþã tare, se rãceºte ºi se curãþã de coajã; se separã gãlbenuºul de albuº. Pentru celelalte ouã se separã deasemenea gãlbenuºul de albuº. Gãlbenuºul fiert ºi cele crude le vom amesteca cu sare, muºtar, cartofi, amestecând continuu pânã ce compoziþia se omogenizeazã. Compoziþia obþinutã se mixeazã, timp în care se toarnã ulei puþin câte puþin. Când este gata, se adaugã zeamã de lãmâie ºi se mai amestecã puþin cu mixerul, pânã la omogenizare. Se foloseºte la prepararea salatelor din legume, preparate din ouã, etc. 

4. MAIONEZA MAGGI Un preparat al cãrui gust se apropie cel mai mult de cel al maionezei de casã. Este preparatã din ulei de cea mai bunã calitate ºi ingrediente naturale. Este uºoarã ºi are un gust plãcut, acriºor. 5. SOS RAVIGOT ­ 500 g maionezã ­ 350 g castraveþi muraþi ­ 150 g pãtrunjel verde ­ 1 legãturã ceapã ­ 50 g



Castraveþii muraþi se spalã, se curãþã de coajã ºi seminþe, se taie mãrunt ºi se storc de zeamã. Pãtrunjelul verde ºi ceapa se curãþã, se spalã ºi se taie mãrunt. Tarhonul se curãþã, se spalã, se opãreºte ºi se taie mãrunt. Maioneza se pune într­un vas, se adaugã castraveþi, pãtrunjel, ceapã ºi tarhon. Se amestecã uºor, adãugând treptat apã mineralã sau sifon. Se serveºte la preparate din ouã, peºte, etc.


 6. SOS REMOULADE - 500 g maionezã ­ 350 g castraveþi muraþi ­ 150 g ouã ­ 2 bucãþi muºtar ­ 50 g tarhon verde ­ 1 legãturã pãtrunjel ­ 1 legãturã sare ºi piper dupã gust Castraveþii se spalã, se curãþã de coajã ºi seminþe ºi se taie mãrunt. Ouãle se spalã ºi se fierb pânã ajung la consistenþã tare, se curãþã de coajã ºi se toacã mãrunt. Pãtrunjelul se spalã, se curãþã ºi se taie mãrunt. Tarhonul se spalã, se curãþã, se opãreºte ºi se taie mãrunt. Maioneza se amestecã treptat cu: castraveþi, tarhon, pãtrunjel verde, oþet, piper, muºtar ºi sare. Se serveºte la preparate din ouã, peºte, subproduse de vitã, etc. 

7. SOS TARTAR - 500 g maionezã ­ 325 g ouã ­ 2 bucãþi ceapã verde ­ 150 g muºtar ­ 75 g pãtrunjel verde ­ 1 legãturã sare ºi piper dupã gust Ouãle se spalã, se fierb tari, se curãþã ºi se toacã mãrunt. Ceapa verde ºi pãtrunjelul se curãþã, se spalã ºi se taie mãrunt. Maioneza se amestecã treptat cu ceapa verde, pãtrunjelul, ouãle tãiate mãrunt, muºtarul, sarea ºi piperul. Se pãstreazã la rece. Se serveºte la preparate din peºte, ouã, subproduse din carne de vitã
Share on Google Plus

About admin01

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu